Всичко любопитно около монтаж на сенник за дома

Защитата от яркото слънце и големите горещини през цялото лято е тема, номер едно. Към този проблем се подхожда с още по-голямо внимание, когато става дума за южната част от къщата ни. Тенти, обаче не се продават на метър. Такива трябва да бъдат специално изработени.

Сенникът трябва да пасва добре на фасадата. За целта оразмерете и позиционирайте рамката на стената, така, че да пасне идеално. От всяка страна трябва да остават по минимум 20 мм. разстояние. Носещите и странични рамки, трябва да бъдат захранвани в ъглите с шперплатови ъгълчета. Въжето за регулиране на сенника, трябва да се движи посредством колелца, което е и в голям плюс за домакина.

Подвижните странични рамки се закрепят към дългите части от носеща конструкция. Всички 4 рамки имат ъглов сенник и съединител от шперплат. Външните ъгли на сенника трябва да са загладени. Преди монтаж е добре отново да бъдат проверени ъглите.

За целта може да следвате някои стъпки:

 1. Закрепете на стената носещата част, с по-дълги странични рамки. Покривалото на сенника се поставя върху закрепените части с помощта на болтове.
 2. Пробива се парчето шперплат, чиято роля е да укрепва ъглите. Преди това е добре да се провери дали ъглите му съвпадат.
 3.  Заобленият ъгъл има роля да предотврати късане на плата.
 4. Идва ред на монтаж на рамката на тента или сенник. За целта се опъват двете рамки и се задържа средната рамка перпендикулярно, докато се закрепи съединителния елемент.
 5. Поставя се внимателно плата и се фиксира с игли, за да не се разминат шарките.
 6. По каишите се маркира от двете страни за повече стабилност.
 7. Платът се закрепя с помощта на машинка. Винаги се работи от средата към краищата. Така се избягва евентуално набръчкване.
 8. Външните триъгълници се покриват добре, така, че да застъпят вътрешния плат. Целта е да се избегне проникване на вода под сенника.
 9. Фиксирайте укреплението на стената. Отбележете дупките и след това пробийте.
 10. Покривалото за сенник се наглася, според стената.
 11. От голямо значение е монтажът. Въжето не бива да се усуква, завързва или намотава.
 12. От страни на сенника може да има закачалка, която да улеснява избор на позиция и положение на защита.

Подобни Публикации

 • 90
  Много подходяща идея за летните партита и семейни вечери е направата на барбекю. За целта ще се нуждаете от подвижен бар, благодарение, на който гостите ви да се глезят подобаващо с различни ястия и напитки.Всичко, от което може да се нуждаете за едно градинско парти, може да събере на едно…
 • 89
  Немотията и неволята ни карат да ставаме изключително креативни и изобретателни. Вече се научихме да пестим от храна и дрехи, от излишни разходи за забавления, от транспортни разходи. Но знаете ли, че е напълно възможно да спестяваме и от банята? Ако не сте го знаели до сега, днес е вашият…
 • 84
  Редица са фирмите днес, които предлагат услуги кърти, чисти, извозва. Това е страхотно, че има голям избор, но дали да се доверим на фирмите? На коя точно да се спрем и как да я намерим. Първият вариант е чрез каталозите на бизнес фирмите намиращи се на територията на областта. Другият…

За Мен

Здравейте, казвам се Люси Попова  и  върша работата си от дома си. Имам две котенца и две прекрасни деца. Харесва ми да си пия кафето късо и силно, порциите ядене - здравословни, коктейлите - студени и семейството ми винаги около мен. Обичам домът ми да е веинаги организиран и подреден, спомените ми пресни, снимките-  в рамки, почивките-дълги и далечни, да релаксирам на безкраен пуст плаж, да нося удобни и стилни дрехи, сърцето ми да е винаги изпълнена с вълнение, а душата ми спокойна. Пиша за всички тези неща, които обожавам, всички неща, които ме описват. Аз съм този блог.  

Моите Линкове

Категории

Контакти

Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Относно

Вашето съобщение

Pinterest Widget Plus

Профил в TWITTER