Промяната при правенето на обувки

maratonkiОбикновено бяхме свикнали да разграничаваме и да класифицираме обувките според предназначението им. Летни обувки, зимни обувки, официални обувки, спортни обувки и т.н., като всички тези видове обувки, си имат собствени имена и еволюция в изработката им. Днес, обаче нещата са леко променени и това се дължи именно на продължаващата еволюция в правенето и в търговията на обувки, и опитите на всяка фирма производител да стигне до възможно повече хора.

 

Промените се забелязват най-вече в навлизането и в миксирането на идеи в самата изработка на обувките. Например, през зимата сме свикнали да носим затворени обувки, високи такива, непромокаеми, обувки пригодени за студения сезон. Това предполага, че обикновените маратонки, които носим през лятото и през топлите моменти от годината ще бъдат оставени настрана през зимата. Производителите на маратонки обаче, не биха искали да губят цял един сезон и постепенно започват да внедряват в самите маратонки, сникърси, кецове, качества характерни за зимните обувки. Това променя формата, здравината, плътността и изобщо, човек получава един съвсем нов вид обувка.

 

Разбира се, невъзможно е да очакваме масово сливане на качества и функции от една обувка в друга. Напротив има класически обувки, които са се определили от модата като незаменими в своето време  и начин на носене. Не можем да си представим един чифт стилни дамски обувки с деколте, да бъдат променяни по някакъв начин, което да се отрази на естетическата им форма. То има опасност тогава, да не могат да бъдат използвани по предназначение – за стилни официални вечери, събирания, като част от елегантен дамски костюм и т.н.

 

Виждате, че не е толкова лесно да се определи къде е границата на промяната и че не всичко е възможно да бъде пригодено само и само да бъде реализирано на пазара като по-функционално, по-добро, по-качествено и т.н. При всички положение обаче, науката и индустрия започват да вървят ръка за ръка, за да осигурят удобство в носенето на обувки, от всякакъв тип, което да се отрази на здравето на краката и тялото, а не само от търговски съображения.

Подобни Публикации

  • 85
    Възглавниците, днес, стават все по-удобни и отговарят на все повече изисквания на потребителите. Защото съвременния начин на живот по един или друг начин влияе на качеството на съня, и най-добрия начин за справяне с проблемите е със спално бельо, което може да осигури комфорт и уют в леглото. В този…
  • 79
    Как да разпознаем марката от имитацията - спортните тенденция продължават да растат и все повече хора купуват, заради здравословния начин на живот. С търговците на дребно, изборът на цветове, щампи и стилове в момента е безкраен, когато става въпрос за повишаване на самочувствието. Какво да кажем за марки спортно облекло…
  • 78
    Бежовите обувки са все по-популярни и обичани от модата. Вероятно това се дължи на факта, че те имат свойството визуално да издължават краката и да ги правят по-стройни и елегантни. Или просто защото изглеждат много шик. Но каквато и да е причината, явно жените ще продължават да залагат на тях…

За Мен

Здравейте, казвам се Люси Попова  и  върша работата си от дома си. Имам две котенца и две прекрасни деца. Харесва ми да си пия кафето късо и силно, порциите ядене - здравословни, коктейлите - студени и семейството ми винаги около мен. Обичам домът ми да е веинаги организиран и подреден, спомените ми пресни, снимките-  в рамки, почивките-дълги и далечни, да релаксирам на безкраен пуст плаж, да нося удобни и стилни дрехи, сърцето ми да е винаги изпълнена с вълнение, а душата ми спокойна. Пиша за всички тези неща, които обожавам, всички неща, които ме описват. Аз съм този блог.  

Моите Линкове

Категории

Контакти

Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Относно

Вашето съобщение

Pinterest Widget Plus

Профил в TWITTER