Всичко за видовете мазилка, поставяни с цел изолация от влага

52_bigАко влагата в домът ви мъчи по всяко време на годината. Ако не може да установите теч или пропукване на тръби в стени е основния проблем, то добре е да потърси веднага специалист. Този вид ремонтни работи има своите специфики и не бива да се отлага във времето. Водата тихо и подмолно руши бетонни стени и много скоро може да доведе до пагубни последици и вашия дом.Преди да предприемете ремонтни дейности е добре да разберете за кърти чисти извозва софия.

Преди да се избере мазилка, изолационен щам или хидроизолационна мазилка е важно да се установят причините за появата на влага.

Това става с хоризонтална или вертикална изолация, която да възпрепятства влагата и проникването на вода по стени и тавани. На покрива е задължително да бъде направена хидроизолация. Едва, когато влагата е напълно ограничена и водата няма да прониква от покрива надолу по стените може да се пристъпи и към последващи действия.

Саниране на мазилка – използва се мазилка за саниране, която представлява сух разтвор.Такава се нанася по стени и зидария, засегнати от влагата. Това са сухи разтвори, циментова основа или смеси. Те осигуряват оптимално изпарение на влагата. Използват се специални машини наречени бетонобъркачи, които осигуряват по-качествени въздушни пори в сместа.

Измазване на повредена мазилка – това не е лека задача, както никоя в строителни, къртачни и ремонтни работи. Важно условие тук е самата смес за разтвор. Най-подходяща смес се оказва разтвор, който се взема директно от строителната площадка. Важно е работата да се извършва от специалист за повече оптималност и качество.

Хидроизолационна мазилка – този вид се ползва преди всичко в полагане на повърхностния кант. Състои се от цимент и добавки. Най-често се доставя от кърти чисти извозва софия във вид на готов разтвор. Полагането става на два етапа. В първият етап се прави грубо изпръскване на мазилката, а във втория се изравнява до гладкост. Следва допълнително нанасяне на хидроизолиращите покрития на местата, където основите са в допир с терена.

Изолационни супстензии – такива се ползват, както при вътрешни, така и за външни стени и служи за хидростатичен натиск. Става дума отново за сухи разтвори и циментови примеси. Наличието на последните е гарант за водонепропускливостта им. Разместването става с бетонобъркачка на строителна площадка.

Още съвети на майстори: Изолационния шлам се полага с две и повече ръце, за по-ефективно качество.

Подобни Публикации

  • 84
    Много потребители, които притежават къща в провинцията си задават въпроса, коя е най-подходящата дограма за техния дом. Разбира се, няма еднозначен отговор на този въпрос, тъй като на пазара се срещат три основни вида дограма, която може да използвате. Вие преценявате дали да закупите дървена, алуминиева или PVC дограма, като…
  • 83
    Немотията и неволята ни карат да ставаме изключително креативни и изобретателни. Вече се научихме да пестим от храна и дрехи, от излишни разходи за забавления, от транспортни разходи. Но знаете ли, че е напълно възможно да спестяваме и от банята? Ако не сте го знаели до сега, днес е вашият…
  • 83
    Защитата от яркото слънце и големите горещини през цялото лято е тема, номер едно. Към този проблем се подхожда с още по-голямо внимание, когато става дума за южната част от къщата ни. Тенти, обаче не се продават на метър. Такива трябва да бъдат специално изработени.

За Мен

Здравейте, казвам се Люси Попова  и  върша работата си от дома си. Имам две котенца и две прекрасни деца. Харесва ми да си пия кафето късо и силно, порциите ядене - здравословни, коктейлите - студени и семейството ми винаги около мен. Обичам домът ми да е веинаги организиран и подреден, спомените ми пресни, снимките-  в рамки, почивките-дълги и далечни, да релаксирам на безкраен пуст плаж, да нося удобни и стилни дрехи, сърцето ми да е винаги изпълнена с вълнение, а душата ми спокойна. Пиша за всички тези неща, които обожавам, всички неща, които ме описват. Аз съм този блог.  

Моите Линкове

Категории

Контакти

Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Относно

Вашето съобщение

Pinterest Widget Plus

Профил в TWITTER