Каква дограма да избера за къща в провинцията

дограма за къщаМного потребители, които притежават къща в провинцията си задават въпроса, коя е най-подходящата дограма за техния дом. Разбира се, няма еднозначен отговор на този въпрос, тъй като на пазара се срещат три основни вида дограма, която може да използвате. Вие преценявате дали да закупите дървена, алуминиева или PVC дограма, като всеки един от изброените продукти има своите положителни и отрицателни качества.

Дървената дограма е много красива и има добри топло и шумоизолационни характеристики. Разбира се, трябва да закупите дограма от добър дървен материал, който да издържи на различните атмосферни влияния възможно най-дълго време. Тук обаче трябва да споменем и отрицателните качества, които най-често се свързват с високата цена. В сравнение с PVC и алуминиевите профили, то дървенията струва повече и се поддържа доста трудно.

Дървената дограма изисква лакиране, използване на специални препарати, боядисване, ежегодни ремонти и други грижи, които не се приемат добре от потребителите. Ето защо тя не е добро решение за къщата в провинцията, където хората се стремят да спестят пари.

Следващата възможност е алуминиева дограма. Тя се дели на топъл и студен профил. Първият притежава PVC допълнение, което ви предпазва от конденз и по този начин дограмата става подходяща за използване в апартаменти, къщи и офиси. Що се касае до студените профили, те са по-евтини, но пък позволяват кондензация, което ги нарежда сред възможните варианти за заводи и прочие индустриални предприятия.

Алуминивеата дограма е устойчива на студено и мокро време. От визуална гледна точка тя позволява различни цветове и дизайни, които ще паснат на вашата къща. Цената според вида профили е достъпна, но е по-голяма от тази на PVC дограмата, за която ще пишем в следващите редове. Дограмите от алуминий са чудесен избор за всеки, който изисква издръжливост на прозорците си срещу земетресения, силни валежи от сняг, град и дъжд, а също и противопожарно действие.

Тук дойде мястото да споменем най-търсената, а именно PVC дограма. Едно много добро решение за вашата къща, което може да намерите на достъпна цена. Според климата, в който живеете трябва да изберете броя на камери на дадения профил. Многокамерните дограми предоставят отлични топлоизолационни свойства, а също така и шумоизолират отлично.

PVC дограмата не кондензира, тя има добър външен вид и най-често се намира в снежно бял цвят. В днешни дни можем да изберем между десетки облицовки имитиращи дървен материал, както и богата цветова гама. От гореизброените дограми, ПВЦ системите са идеален завършек на обекта ви.

Естествено и тук е нужно да се съобразите с дебелината на стените, вида на уплътненията и стъклопакета, камерите на профилите и дори името на производителите. Всичко необходимо за избора на PVC дограма ще прочетете в уебсайта www.master-plastik.com, тъй като ние сме фирма, която се занимава с продажба, монтаж и демонтаж на прозорци повече от десет години.

От информацията, която ви предоставихме може да прецените дали да купите дървена, алуминиева или PVC дограма за къщата в провинцията. При всички положения вие ще получите по-добра защита за къщата си, отлична визия, устойчивост на атмосферни аномалии и още куп предимства. Надяваме се, че с наша помощ ще успеете да вземете правилното решение при избора на дограма.

Подобни Публикации

  • 84
    Ако влагата в домът ви мъчи по всяко време на годината. Ако не може да установите теч или пропукване на тръби в стени е основния проблем, то добре е да потърси веднага специалист. Този вид ремонтни работи има своите специфики и не бива да се отлага във времето. Водата тихо…
  • 82
    Възглавниците, днес, стават все по-удобни и отговарят на все повече изисквания на потребителите. Защото съвременния начин на живот по един или друг начин влияе на качеството на съня, и най-добрия начин за справяне с проблемите е със спално бельо, което може да осигури комфорт и уют в леглото. В този…
  • 81
    Немотията и неволята ни карат да ставаме изключително креативни и изобретателни. Вече се научихме да пестим от храна и дрехи, от излишни разходи за забавления, от транспортни разходи. Но знаете ли, че е напълно възможно да спестяваме и от банята? Ако не сте го знаели до сега, днес е вашият…

За Мен

Здравейте, казвам се Люси Попова  и  върша работата си от дома си. Имам две котенца и две прекрасни деца. Харесва ми да си пия кафето късо и силно, порциите ядене - здравословни, коктейлите - студени и семейството ми винаги около мен. Обичам домът ми да е веинаги организиран и подреден, спомените ми пресни, снимките-  в рамки, почивките-дълги и далечни, да релаксирам на безкраен пуст плаж, да нося удобни и стилни дрехи, сърцето ми да е винаги изпълнена с вълнение, а душата ми спокойна. Пиша за всички тези неща, които обожавам, всички неща, които ме описват. Аз съм този блог.  

Моите Линкове

Категории

Контакти

Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Относно

Вашето съобщение

Pinterest Widget Plus

Профил в TWITTER